Viharos szélre, zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

2020. február. 12 11:43

A szerda még sokfelé viharos széllökésekkel telik; elsőfokú riasztás érvényes az ország északi felén. Holnaptól veszít erejéből a szél, a Dunántúlt kivéve: itt még a péntek is viharos lökésekkel telik.

Ma az északi országrészben (Dunántúl északi, északkeleti része, Pest megye, Észak-Magyarország, Észak-Alföld) erős, időnként viharos (50-70 km/óra) nyugati, északnyugati szél várható. Kiemelten zápor, hózápor környezetében és a hegyvidéki területeken esetleg 80 km/órás szélroham is előfordulhat.

Szerda estétől csütörtök délig átmenetileg veszít erejéből a szél. Csütörtökön délutántól erősödik a délkeleti szél, majd a Dunántúl északi felében késő délutántól, kora estétől viharossá fokozódik (55-70 km/óra).

Ma a záporok, hózáporok mellett kis valószínűség mellett néhány zivatar is előfordulhat, amire elégséges feltételek leginkább az északi, északkeleti határvidéken és délután, este a Dunántúlon adódnak. Csütörtökön hajnalban, illetve kora reggel délkelet irányába távozik a záporokat, hózáporokat magába foglaló csapadékgóc.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki viharos erősségű széllökések veszélye miatt az ország északi felére. Kilenc megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés zivatarok kialakulása miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.