Visszaerősödik a szél, figyelmeztetés érvényes

2021. március. 17 8:58

Az éjszakai órákra átmenetileg csendesedő szél szerdán ismét viharossá fokozódik. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és az Észak-Dunántúlon tart ki legtovább a szélvihar.

Szerdán újból visszaerősödik a szél. Napközben elsősorban az északkeleti harmadban (Sárospatak-Debrecen sáv), valamint az Észak-Dunántúlon várható északi, északnyugati irányból viharos széllökés (65-75 km/óra), majd szerda estére ismét – legkésőbb a Bodrogköz térségében – veszít erejéből a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyére viharos erősségű széllökések veszélye miatt szerdára vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.