Zivatarokat hoz a hidegfront, figyelmeztetés érvényes

2021. augusztus. 11 13:16

Gyenge hidegfront vonul át hazánk felett, amelyből helyenként zivatarok alakulnak ki. A front előtt a déli megyékben még hőség várható.

Szerdán legjobb eséllyel keleten, északkeleten (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tiszántúl középső és északi része) várható helyenként zivatar a déli, kora délutáni óráktól. Az említett tájakon a zivatarokat egy-egy helyen 70-80 km/óra körüli széllökés, illetve jégeső kísérheti. Ugyanakkor az országban egy északnyugatról délkelet felé helyeződő gyenge front mentén máshol is lehetséges egy-egy zivatar. Délután északnyugat felől fokozatosan stabilizálódik a légkör, és este már leginkább csak a keleti, északkeleti határvidéken, esetleg még az Alpokalján fordulhat elő zivatar. Csütörtökön nyugodt időjárás várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt, Vas, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán az ország déli felében a középhőmérséklet 25 fok körül valószínű, majd csütörtökre visszaesik a hőmérséklet. A hőség miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Hajdú-Bihar megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.