Zivatarokra és egyre nagyobb területen hőségre figyelmeztetnek

2021. augusztus. 10 11:44

Kedden csak egy-egy helyen, majd szerdán egy közeledő hidegfront hatására kissé több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására az országban.

Kedden az országban visszafogott zivatartevékenység valószínű. Kis eséllyel az Alpokalján és az Északi-középhegységben fordulhat elő zivatar. A délkeleti megyékben lehetséges 25 fok feletti napi középhőmérséklet. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes kedden a hőség miatt Csongrád-Csanád és Békés megyében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Heves megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán szintén kialakulhat néhány (a keddinél kicsit több helyen) zivatar az országban. Előfordulásukra legkisebb esély a Dél-Alföldön, legnagyobb esély a nyugat Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében van. Szerdán négy déli megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Szerdán az ország déli felében a középhőmérséklet helyenként 25 fok körül vagy a felett alakulhat. A hőség miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Hajdú-Bihar megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.