Zivatarokra, északkeleten nagy esőre figyelmeztetnek

2021. szeptember. 17 13:07

Az átvonuló hidegfront északkeletre jelentős csapadékot hoz, 24 óra alatt akár a 20 millimétert is meghaladhatja a lehulló mennyiség.

Nyugat felől hidegfront vonul át. Napközben a front kelet felé helyeződésével északnyugat felől fokozatosan stabilizálódni kezd a légkör, ezért néhány zivatar csak az Alföld térségében lehet. Heves kísérőjelenségek nem valószínűek, de egy-egy helyen intenzív csapadék, apró szemű jégeső és esetleg viharos széllökés előfordulhat.

Éjszakára mindenütt megnyugszik a légkör.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, péntekre vonatkozóan.

Északkeleten akár 20 milliméter feletti csapadék is lehullhat 24 óra alatt.

Nagy esőre figyelmeztetnek Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton napközben a záporok mellett zivatarokra a három északkeleti megyében lehet számítani. A zivatarokat intenzív csapadék, apró szemű jégeső és esetleg viharos széllökés is kísérheti.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben szombaton.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.