Zivatarokra figyelmeztetnek hétfőn

2020. július. 05 12:02

Markáns hidegfront érkezik hétfőn késő este, kedd éjjel. Zivatarok kialakulása valószínű, hét megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség ma és hétfőn a nap első felében nem várható. Hétfőn késő délután még a hidegfront előterében főként a Dunántúlon a záporok mellett egy-egy zivatar is előfordulhat. Majd estétől, északnyugat felől a front mentén először a Kisalföldön, Alpokalján, valamint az Északi-középhegységben számíthatunk zivatartevékenységre. A zivatarokat viharos szél (60-90 km/h), lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (10-20 milliméter), jégeső kísérheti. Megjegyzés: zivataroktól függetlenül az északnyugat szél holnap délutántól a Kisalföldön megerősödik, késő estétől pedig viharossá fokozódik (az éjféli órákhoz közeledve egyre inkább 60-70 km/h körüli széllökések várhatóak).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, hétfő késő délutántól kezdődően.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás