Zivatarokra figyelmeztetnek két északkeleti megyében

2019. szeptember. 28 11:16

Egy-egy gyenge zivatar kialakulásához alkalmasak a feltételek a mai nap folyamán Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Szombaton délután leginkább északkeleten egy-egy zivatar kialakulhat, de minimális eséllyel esetleg délnyugaton, délen is előfordulhat a záporok mellett zivatar is. Vasárnap a hajnalban, reggel képződő ködfoltoktól eltekintve veszélyes időjárási jelenség nem várható. Átmenetileg kiterjedtebb ködre főként északkeleten van esély, de délelőtt ott is gyorsan javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre zivatarok veszélye miatt, szombatra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.