Zivatarokra, viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2020. március. 03 11:05

Hazánk jelentős részén, tizenegy megyében és a fővárosban is kialakulhatnak zivatarok a keddi nap folyamán, melyeket viharos széllökések és akár kis méretű jég kísérhet.

Kedd déltől estig a Dunától keletre eső területen, illetve Dél-Dunántúlon helyenként kialakulhatnak zivatarok viharos (55-75 km/óra) szél, intenzív csapadék és kis méretű jég kíséretében. Az esti órákban keleten még lehet egy-egy zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának lehetősége miatt a fővárosra, valamint tizenegy megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Szerdán napközben a Dunántúl északi felében viharossá fokozódik az északnyugati szél, az Dunántúli-középhegység és a Dunakanyar vonalában néhol átmenetileg 70 km/órás lökések is előfordulhatnak. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdán Veszprém megyében a várhatóan viharos erősségű széllökések miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.