Zivatarra és keleten hőségre figyelmeztetnek

2021. július. 01 9:29

Csütörtökön leginkább az északkeleti, keleti megyékben lesz aktív a légkör, de délnyugaton is alkalmasak a feltételek zivatar kialakulásához. Keleten még átléphetjük a 30 fokot.

Reggel északon és az Alföldön egy-egy zivatar még kialakulhat, majd napközben északkeleten (főként Borsod, Zemplén, Szabolcs) várható zivatar, de a záporok mellett kevésbé intenzív zivatarok esetleg délnyugaton (Zala és a környező térségek) is előfordulhatnak. Legjobb eséllyel az északkeleti határhoz közelebb eső tájakon 70 km/óra feletti szélroham, jégeső is társulhat a zivatarokhoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Zala, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

A délkeleti, keleti tájakon a középhőmérséklet helyenként még meghaladhatja a 25 fokot. Hőség miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyékben csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Holnap Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.