Zivatarra és nagy mennyiségű esőre figyelmeztetnek

2021. szeptember. 29 10:37

Az érkező hidegfront hatására a délutáni óráktól elsősorban a Dunántúlon számíthatunk zivatarok kialakulására. Csütörtökre virradó éjszaka helyenként 20 milliméternél több eső hullhat.

Szerda délután nyugaton és esetleg a középső országrészben, este, késő este a Dunántúlon máshol is kialakulhat egy-egy zivatar, de általában inkább a záporok lesznek jellemzők.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna, Fejér, Bács-Kiskun és Baranya megyére a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökre virradó éjjelig nagyobb csapadékmennyiség (24 óra alatt 20 milliméternél több) elsősorban az északi területeken lehetséges. A várhatóan nagy mennyiségű eső miatt Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökre vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pár fokos lehűlést hozott a front. A kültéri allergén gombák közül az az Alternária spóraszáma országosan a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.
A parlagfű virágporának koncentrációja a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, főleg az ország déli részén már egyre többfelé érheti el a magas szintet. Erős lesz az UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.