Zivatarra figyelmeztetnek a déli óráktól

2021. június. 09 6:59

Északkeleten és a Duna környezetében van a legnagyobb esély zivatar kialakulására szerdán. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A déli óráktól helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulása várható. Zivatarra legjobb esély az északkeleti országrészben, az Északi-középhegységben, a Duna vonalához közelebbi tájakon (kiemelten Tolna, Baranya) mutatkozik. Zivatarban átmeneti intenzív csapadékra, kisebb területen viharos szélre lehet számítani. Kora estére várhatóan lecseng a zivatartevékenység, majd késő estétől észak felől ismét labilizálódhat a légkör.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön a fővárosban és Pest megyében, valamint Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés zivatar miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az ország keleti felén még tartja magát a frontálzóna. Így az ott élők tapasztalhatnak továbbra is kellemetlen tüneteket. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Érdemes fényvédő krémet használni a leégés ellen, mert az erős szélben nem érezzük a napsütés erejét. A pázsitfűfélék pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a légkörben.

A légnyomás nem változik.