Zivatarra figyelmeztetnek hat megyében

2021. november. 08 7:33

A hétfő délelőtt még több helyen záporokat, esőt hoz. Főként a Dunántúlon és az Alföldön reggel zivatar is lehet, később megnyugszik a légkör.

Reggelig a záporokat még néhol (főleg a Dunántúlon és néhol az Alföldön) villámtevékenység kísérheti. A nap további részében kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Csongrád-Csanád és Békés megyékre, hétfőre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.