Zivatarra figyelmeztetnek holnap estétől

2021. október. 04 11:15

Hullámzó frontálzóna éri el hazánkat holnap este nyugat, délnyugat felől, egyre nagyobb területen elered az eső. Három megyében zivatar is előfordulhat kedden, elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Kedd este csapadékrendszer érkezik, amelyhez kapcsolódóan a nyugati, délnyugati megyékben már kialakulhat egy-egy zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Zala és Somogy megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.