Zivatarra figyelmeztetnek négy megyében

2021. szeptember. 13 10:49

A délutáni órákban főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fordulhat elő zivatar, de kisebb eséllyel az Alpokalján és a Bakony térségében is megdörrenhet az ég.

Ma délután az Északi-középhegység keleti felében megjelenhet egy-egy zivatar, másutt (Alpokalján és a Bakony térségében) az elvétve előforduló záporokat kisebb eséllyel kísérheti villámtevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Holnap az ország legnagyobb részén (99%-án) nem várható veszélyes időjárási jelenség. (Délután az Alpokaljára besodródhat esetleg egy-egy zivatar.) Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar miatt kedden Vas és Győr-Moson-Sopron megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A holnap érkező hidegfront előtt meleg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Alvászavar, emésztési panaszok puffadás elfordulhat. Zivatarok környezetében az allergiások panaszai fokozódhatnak. A parlagfű és a pázsitfűfélék virágzása okozza jelenleg az allergiások kellemetlen tüneteit.

A légnyomás nem változik.