Zivatarra figyelmeztetnek négy megyében

2021. szeptember. 13 10:49

A délutáni órákban főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fordulhat elő zivatar, de kisebb eséllyel az Alpokalján és a Bakony térségében is megdörrenhet az ég.

Ma délután az Északi-középhegység keleti felében megjelenhet egy-egy zivatar, másutt (Alpokalján és a Bakony térségében) az elvétve előforduló záporokat kisebb eséllyel kísérheti villámtevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Holnap az ország legnagyobb részén (99%-án) nem várható veszélyes időjárási jelenség. (Délután az Alpokaljára besodródhat esetleg egy-egy zivatar.) Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar miatt kedden Vas és Győr-Moson-Sopron megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.