Északkeleten havazásra, több megyében ónos esőre figyelmeztetnek

2021. december. 24 12:58

Szombat délután ismét havazás kezdődik hazánk északkeleti régiójában. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 5 centimétert meghaladó hóréteg is összejöhet.

Pénteken, a nap további részében legfeljebb az északkeleti országrész hidegebb, fagypont közeli helyein jelentkezhet gyenge ónos csapadék.

Szombaton, a délutáni órákban kezdődő havazásból az Északi-középhegység térségében 2-5 centiméter hóra lehet számítani, ezen belül Borsodban 5 centiméter feletti hóréteg is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt a szombati napra vonatkozóan.

Holnap a késő esti órákban ónos eső (1 milliméter alatti mennyiség) ismét előfordulhat az Alföld északi részén – jelentős térbeli és időbeli bizonytalansággal.

Ónos esőre figyelmeztetnek szombaton Budapesten és Pest megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Hajdú-Bihar megyékben.

A következő éjjel foltokban sűrű köd képződhet.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, de jelentősebb változékonyságra nem kell számítani az időjárásban. Felszakadozik a felhőzet. Az erős UV sugárzás miatt érdemes a déli órákban fényvédő krémet használni. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

A légnyomás nem változik.