Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt

2018. január. 16 10:58

Napközben az ország nagy részén még a havazás lesz a jellemző. Először a déli megyékben, majd a késő esti órákban már északon is kell ónos esőre számítani.

Szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány centiméter hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 centimétert meghaladó mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet. Kedd délutánig leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon is számíthatunk ónos csapadékra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a teljes középső országrészre bővítette ki a figyelmeztetést.

Szerdán a déli területeken már pozitív tartományban lesz a hőmérséklet, így megszűnik az ónos eső lehetősége. Az északi megyékben és éjszaka esetleg az Alpokalján is lehet kisebb mennyiségű ónos eső.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, de jelentősebb változékonyságra nem kell számítani az időjárásban. Felszakadozik a felhőzet. Az erős UV sugárzás miatt érdemes a déli órákban fényvédő krémet használni. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

A légnyomás nem változik.