Nyugaton javulhatnak a látási viszonyok

2020. január. 14 11:37

Hazánk időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg, a nyugodt, csendes időben továbbra is sok helyen várható köd, csak a nyugati megyékben javulhatnak jelentősebben a látási viszonyok.

Kedden az ország döntő részén borult, párás, többfelé ködös idő várható zúzmarával. A látástávolság elsősorban az Észak-Dunántúlon növekedhet nagyobb területen, emellett délnyugaton is javulhatnak kisebb körzetekben a látási viszonyok. Komárom-Esztergom, Vas, Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész országban figyelmeztetés érvényes a rossz látási viszonyok miatt keddre vonatkozóan.

Szerdán főleg a Dunántúl nyugati felén, kétharmadán már nagy területen szakadhat fel a rétegfelhőzet, emellett a Dél-Alföldön is javulhatnak a látási viszonyok. Az ország északi, északkeleti harmadán – azon belül is kiemelten az Északi-középhegység tágabb környezetében, valamint a középső területeken – ugyanakkor változatlanul borús idő várható többfelé zúzmarás köddel. A borult, ködös tájakon hószállingózás, szemcsés hó, ónos szitálás előfordulhat. Szerdán még tizenhárom keleti és középső megyében érvényes figyelmeztetés a sűrű köd miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.