Nyugaton és északkeleten zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2020. május. 03 11:07

Az éjszaka átvonult hidegfront után vasárnap délután még kedvezők lesznek az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához, majd hétfőn már nyugodtabb idő várható.

Vasárnap a déli, kora délutáni óráktól pattanhatnak ki újabb zivatarok, erre legnagyobb esély az ország északkeleti harmadán van, de az Alpokalján sem zárhatók ki teljesen. A zivatarokat átmenetileg viharos (70-80 km/óra) szél, kisebb szemű jégeső, illetve intenzív csapadék kísérheti. A délelőtti és a kora délutáni órákban a Dunántúlon és az ország középső részén nagy területen megerősödő északnyugati szelet néhol (Észak-Dunántúl, Dunakanyar és Budai-hegység) viharos (60-70 km/óra) lökések is kísérhetik. Sopron, a Dunántúli-középhegység, János-hegy térségében átmenetileg 70-80 km/óra közötti lökések is előfordulhatnak. Késő délutántól csendesedik a szél, estére a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében érvényes figyelmeztetés vasárnap, a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Csűrötökön érkezik a következő ciklon. Addig frontmentes időre van kilátás.

A légnyomás csökken.