Havazásra figyelmeztetnek északkeleten

2021. január. 29 10:46

Rövid esőszünet után ismét egyre több helyen várható csapadék. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 5 centimétert meghaladó hó hullhat.

A kelet felé fejlődő csapadékzónából péntek délután, este az ország nagy részén eső várható, viszont az északi országrészben (elsősorban Borsod északi felén, a Heves-Borsodi-dombság területén, esetleg Szabolcs északkeleti részén) havazás valószínű. Lepel és 6 centiméter közötti friss hó hullhat jellemzően nedves, tapadó hó formájában. Északon átmeneti ónos eső, fagyott eső is lehetséges. Szombatra virradó éjszaka gyengül, majd megszűnik a csapadék.

Szombat hajnalban, reggel a Dél-Dunántúlon foltokban sűrű köd előfordulhat. Szombaton az Északi-középhegységben és az Alföld északi részén a nyugati szelet viharos (60-65 km/óra) széllökések kísérhetik. Erre nagyobb esély a magasabban fekvő területeken van.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a pénteki napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás