Zivatarokra és kezdődő hőhullámra figyelmeztetnek

2021. június. 27 12:41

Vasárnap és hétfőn néhány helyen kialakulhat frissítő zápor, zivatar. Hétfőn már nagy területen újabb hőhullám kialakulására figyelmeztetnek.

Vasárnap az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén, valamint az Alpokalján számíthatunk délután és kora este helyenként zivatarra, amelyhez rövid idő alatt 10-20 millimétert meghaladó csapadék, kisméretű jég és viharos (60 km/óra) széllökés társulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén számíthatunk délután és kora este helyenként zivatarra, amelyet rövid idő alatt 10-20 millimétert meghaladó csapadék, kisméretű jég és viharos (akár 60-70 km/óra fölötti) széllökés kísérhet. Az ország nagyobb részében a napi középhőmérséklet 25 °C, délnyugaton pedig 27 °C fölött alakul. Hétfőn Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

A 25 fokot meghaladó középhőmérséklet miatt Vas, Komárom-Esztergom, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyében elsőfokú, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes a 27 fokot meghaladó középhőmérséklet miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.