Nagy esőt és zivatarokat hoz a hidegfront, figyelmeztetés érvényes

2021. november. 04 9:34

A hajnali órákban nyugat felől egy hidegfront érte el hazánkat, amely zivatarok és nagy mennyiségű csapadék kíséretében vonul át az országon.

Az érkező hidegfront hatására több hullámban várható csapadék: az eső, záporeső mellett előbb a Dél-Dunántúlon, és a középső megyékben, később már a délkeleti tájakon is előfordulhat zivatar, amelyet intenzív csapadék (rövidebb idő alatt 15-20 milliméter) kísérhet esetenként. A déli szelet Békés és Csongrád-Csanád megyében a kora délutáni órákig viharos lökések (általában 60-75 km/óra) is kísérhetik, majd a délutáni óráktól csillapodik a légmozgás. Legnagyobb eséllyel az ország déli és középső részén a péntek reggelig lehulló csapadék mennyisége a 20 millimétert is meghaladhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra, csütörtökre vonatkozóan. Viharos szélre Csongrád-Csanád és Békés megyében figyelmeztetnek. Nagy mennyiségű eső miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás