Több megyében zivatar veszélyére figyelmeztetnek vasárnap

2022. július. 09 14:16

Az éjszakai óráktól kezdődően már kialakulhatnak zivatarok. Vasárnap napközben elszórtan, de főként délnyugaton és a Tiszától keletre várható zivatar kialakulása.

Késő estig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az éjszaka második felében a Nyugat-Dunántúlon, illetve Borsodban, Szabolcsban már előfordulhat néhány zivatargóc.

Vasárnap napközben nagyobb eséllyel a Tisza vonalában, attól keletre, illetve a Dráva tágabb környezetében pattanhatnak ki zivatarok (de teljesen kizárni másutt sem lehet kialakulásukat). A záporokhoz, zivatarokhoz apró szemű (1 centiméter alatti átmérő) jég, illetve viharos (65-70 km/óra feletti) széllökések társulhatnak.

Holnap napközben az északnyugati szelet főleg az Észak-Dunántúlon záporoktól, zivataroktól függetlenül is kísérhetik viharos (jellemzően ~60-65 km/órás) lökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Holnap egy mediterrán ciklon érkezik, mely előtt melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Ennek hatásásra kialakulhat fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, vagy bármilyen gyulladás.

A légnyomás csökken.