Hőségre, majd zivatarok érkezésére figyelmeztetnek

2022. július. 14 11:14

Pénteken hidegfront vonul át hazánk felett, de előtte még nagy területen kell hőségre számítani. A front vonalában nyugaton és északkeleten zivatarok is elfordulhatnak.

Csütörtökön a napi középhőmérséklet főként a Kisalföldön, a középső országrészben, valamint az Alföldön nagy területen haladhatja meg a 25 fokot, de az Alföldön helyenként 27 fok körül is alakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyére, Csongrád-Csanád megyében pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes a csütörtöki napon.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken egy hidegfront érkezik, melynek hatására az ország nagy részén mérséklődik a meleg, csupán az Alföldön maradhat továbbra is a 25 fok felett, a Dél-Alföldön helyenként 27 fok körül a napi középhőmérséklet. A hőség miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Bács-Kiskun megyében, Csongrád-Csanád megyében pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Pénteken hajnalban, délelőtt északkeleten fordulhat elő néhol zivatar. A péntek délutáni, esti órákban az Alpokaljára sodródhat be egy-egy zivatar. A zivatarokhoz szélerősödés, intenzív csapadék, kisebb eséllyel aprószemű jég társulhat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt pénteken Vas, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Frontmentes idő várható. Ma a kellemetlen tünetek fokozatosan elmúlnak. A sok eső miatt mérséklődött a pollenterhelés.

A légnyomás csökken.