Tizenkét megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt

2022. augusztus. 17 11:18

Anticiklon alakítja időjárásunkat, döntően napos időre számíthatunk. A hőség tovább fokozódik a következő napokban.

Szerdán az északkeleti határvidéken (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék térsége) kis eséllyel előfordulhat zivatar. Szerdán már az ország nagyobb részén 25, a Dél-Alföldön helyenként 27 fok körül valószínű a napi középhőmérséklet. Szerdán elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Másodfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön tovább fokozódik a hőség, a nyugati és az északkeleti megyékben 25 fok felett, másutt az országban 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Csütörtökön már az egész országban legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád megyére viszont már másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.