Komolyabb havazásra figyelmeztetnek délnyugaton

2023. január. 21 10:49

5 centimétert meghaladó friss hó hullhat a Dunántúl déli felén szombaton. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Szombat napközben és éjszaka a Dunántúl déli felében jellemzően lepel és ~3-4 centiméter, de Baranya és Somogy megye térségében 5 centimétert meghaladó mennyiségű hó hullhat. Emellett az Alföld délnyugati részén, illetve az éjszakai órákban az Észak-Dunántúlon is kialakulhat lepel és 2 centiméter közötti (Dunántúli-középhegységben ezt meghaladó), tapadó hóréteg. A lehullott hó a délutáni órákban még várhatóan olvadozni fog.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Somogy és Baranya megyére szombaton.

Az Észak-Dunántúlon az erős, viharos szél hordhatja a havat.

Az esti óráktól az Északi-középhegységben is hullhat lepel – 1-2 centiméter körüli tapadó hó, majd vasárnap a reggeli órákban átmenetileg kis eséllyel ónos eső is előfordulhat.

Vasárnap hajnalban, reggel az Alföldön (főként a déli felén) zivatar kialakulása nem kizárt.

Vasárnap újabb hullámban érkezhet csapadék, eleinte még az alföldi területeken is hó, majd egyre inkább eső formájában. Havazás és megmaradó hó leginkább a Dunától nyugatra valószínű. A délelőtti órákig általában lepel és ~1-3 centiméter, de a hegyekben és magasabban fekvő területeken ezt meghaladó mennyiség sem kizárt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.