Eleinte délen és nyugaton, majd országszerte zivatarokra figyelmeztetnek

2023. március. 09 13:56

Változékonyan alakul hazánk időjárása a következő két napban. Összességében többfelé kell zivatar kialakulására számítani az országban.

Csütörtökön délután a Dunántúl délkeleti részein, valamint az Alföld déli felén nagyobb az esély zivatarok kialakulására.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében zivataroktól függetlenül is viharos, 70 km/h körüli széllökésekre lehet számítani.

Pénteken már reggeltől, délelőttől egyre jobbak lesznek a légköri feltételek ahhoz, hogy a záporok mellett egyre nagyobb számban zivatarok is legyenek. A zivatarokat jellemzően 65-80, az erősebb cellákat 80 km/órát meghaladó széllökések és jégdara, valamint apró szemű jég kísérheti. Pénteken országszerte elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.