Estétől zivatar alakulhat ki, figyelmeztetés érvényes

2023. március. 31 10:48

Labilizálódik a légkör a késő délutáni, esti óráktól kezdődően, főként északkeleten és délnyugaton lehet zivatar. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki több megyére.

Péntek délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Pénteken késő délutántól, kora estétől az ország északkeleti harmadán, illetve a nyugati, délnyugati határvidék közelében válnak kedvezőbbé a feltételek záporok mellett kisebb eséllyel zivatarok kialakulásához. A legerősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 milliméter), szélerősödés, esetleg apró szemű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton már nagyobb területen labilizálódik a légkör és nagyobb számban fordulhat elő zivatar (maihoz hasonló kísérőjelenségekkel), elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében valamint az északkeleti megyékben.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyékben szombaton.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Holnap egy mediterrán ciklon érkezik, mely előtt melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Ennek hatásásra kialakulhat fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, vagy bármilyen gyulladás.

A légnyomás csökken.