Délen zivatarra, holnap nagy területen jelentős esőre figyelmeztetnek

2023. május. 13 12:28

A délutáni óráktól hazánk déli felén alakulhat ki zivatar. Vasárnap újabb esőzés veszi kezdetét, több helyen 20 millimétert meghaladó mennyiség is összejöhet.

Ma délutántól az ország déli, délnyugati felén elégségesek a feltételek helyenként zivatarok kialakulásához. Egy-egy intenzívebb zivatar esetleg a déli tájakon lehetséges. Itt a zivatarokhoz jobb eséllyel társulhat 60 km/óra feletti szél, 20 millimétert elérő csapadék, illetve jégeső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt hazánk déli felére: Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna és Zala megyére szombaton.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap a Dunántúlon több helyen illetve a Duna-Tisza közén helyenként a 24 órás csapadékösszeg meghaladhatja a 20 millimétert is, de néhol akár 30-40 milliméter is összegyűlhet. Napközben a délnyugati területeken, valamint északon zivatar előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes jelentős eső miatt a teljes Dunántúlon, továbbá Budapesten és Pest megyében, valamint Bács-Kiskun és Nógrád megyében vasárnap. Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya és Somogy megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás