Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a nagy meleg miatt

2023. július. 09 10:42

Ma az Alföldön lesz a legmelegebb, holnap azonban már hazánk legnagyobb részén hőségre kell számítani. Fokozódik a meleg, az idei második hőhullám érkezik.

Ma még az ország jelentős részén nem várható veszélyes időjárási jelenség, azonban az Alföldön néhol a napi középhőmérséklet elérheti a 25 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki magas középhőmérséklet miatt Bács-Kiskun megyére vasárnap.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Holnap a napi középhőmérséklet északkelet kivételével már mindenhol 25 fok felett várható, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben, valamint a Dél-Alföldön pedig 27 fok felett alakulhat.

Másodfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Tolna megyében hétfőn, míg hazánk más tájaira – két északkeleti megye kivételével – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Holnap az esti órákban (nagy bizonytalanság mellett!) zivatarok érhetik el az északi megyéket. Az intenzívebb gócok környezetében főként viharos széllökésre (60-80 km/órát meghaladó lökések) lehet számítani, de emellett intenzív csapadék (15-20 milliméter feletti mennyiség) és jégeső (hozzávetőleg 1-2 centiméteres jégátmérő) is előfordulhat.

Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes holnap Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás