Zivatarra és felhőszakadás veszélyére figyelmeztetnek hazánk nagy részén

2023. augusztus. 17 12:12

A délnyugati tájak kivételével ma bárhol megdörrenhet az ég. Holnap már országszerte és nagyobb számosságban alakulhat ki zivatar, délkeletre visszatér a hőség.

Csütörtökön elszórtan valószínű zivatar, de a Dunántúl déli, délnyugati részein minimális az esély dörgésre, villámlásra.

Éjszakára átmenetileg csökken a zivatarok számossága.

A zivatarokat lokálisan kísérheti felhőszakadás (hozzávetőleg 25-35 milliméter, egy-egy helyen akár ennél több is lehet), ma erre nagyobb esély az Északi-középhegység és a főváros tágabb térségében van. A zivatarokat ezen kívül átmeneti viharos széllökés (~60-80 km/óra), esetleg jégeső (1-2 centiméternél nem nagyobb átmérő) kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a Dunántúl déli felének kivételével hazánk teljes területére csütörtökön.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön Budapesten és Pest megyében, továbbá Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken a mainál kicsivel nagyobb számban, az ország bármely pontján kialakulhat zivatar.

A zivatarokat lokálisan kísérheti felhőszakadás (~25-35 milliméter, egy-egy helyen akár ennél több is lehet), erre holnap legkisebb esély a keleti tájakon van. A zivatarokat ezen kívül átmeneti viharos széllökés (~60-80 km/óra), esetleg jégeső (1-2 centiméternél nem nagyobb átmérő) kísérheti.

Zivatar veszélye miatt hazánk teljes területén elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt hazánk nyugati kétharmadára, a pénteki napra vonatkozóan.

A napi középhőmérséklet pénteken a délkeleti országrészben 25 fok közelében alakul. Magas középhőmérséklet miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében holnap.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.