Fokozódó hőségre, keleten zivatarra figyelmeztetnek

2023. augusztus. 20 12:30

Egyre nagyobb területre visszatér a kánikula, délkeleten másodfokú figyelmeztetés érvényes. Hazánk keleti felén szombaton még előfordulhat egy-egy zivatar.

Az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem várható, de ma főként az Északi-középhegység, illetve az Alföld keleti, déli tájain esély mutatkozhat néhány zivatar kialakulásához. Az erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, átmeneti szélerősödés, esetleg kisebb szemű jégeső kísérhet lokálisan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére vasárnap.

A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 fok közelében alakul, a délkeleti tájakon 27 fok felett várható a napi középérték.

Magas középhőmérséklet miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap Békés és Csongrád-Csanád megyében, míg elsőfokú figyelmeztetést Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére adtak ki.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Tovább fokozódik a hőség. Országszerte legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn magas középhőmérséklet miatt, másodfokú figyelmeztetés pedig Békés és Csongrád-Csanád megyében van érvényben holnap.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.