Piros figyelmeztetés érvényes a tikkasztó hőség miatt

2023. augusztus. 26 12:15

Tetőzik a hőhullám a következő napokban: ma hazánk legnagyobb részén másodfokú, holnap több megyében már a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

A középhőmérséklet nagy területen alakul általában 25-27 fok felett alakul szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk nagy részére másodfokú figyelmeztetést adott ki magas középhőmérséklet miatt a szombati napra vonatkozóan, északkeleten elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Főként a határon kívüli területeken lehetnek alkalmasak a feltételek zivatarok képződéséhez, de az ország északnyugati, északi térségeiben sem zárható ki teljességgel megjelenésük. Ilyen (relatíve alacsony valószínűségű) forgatókönyv elsősorban a vasárnap reggeli órákig valósulhat meg, később minimalizálódik az esélye.

Az erősebb cellák környezetében átmeneti viharos szél (hozzávetőleg 60-80 km/óra), intenzív csapadék (10-30 milliméter), illetve jégeső lehetséges.

Zivatar veszélyre figyelmeztetnek szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Vas megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Főként vasárnap az Alföld egyes részein és városi környezetben a 28-29 fokot is meghaladhatja a középhőmérséklet.

Két északnyugati megyében elsőfokú, hazánk más tájain legalább másodfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt vasárnap.

A legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt holnap Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében vasárnap.

Zivatar veszélyére figyelmeztetnek vasárnap Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.