Mutatjuk, mikor érkeznek a hidegfront zivatarai, óráról órára

2023. szeptember. 13 18:09

Hidegfront vonul át hazánk felett, amely a szerda estétől, péntek reggelig tartó időszakban összességében többfelé okoz záporokat, zivatarokat az ország területén.

Szerda estétől több hullámban várható zivatartevékenység hazánk területén. A zivatarokat általában viharos széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső kísérheti.

Heves felhőszakadással kísért zivatarok kialakulására elsősorban a csütörtök délutáni órákban, az északkeleti területeken van esély. A zivatarokhoz viharos szélroham (60-80 km/órát meghaladó lökések), felhőszakadás (akár 30-50 milliméter) és jégeső (2-3 centiméter feletti jégátmérő) társulhat.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a zivatarok várható útvonalát szerda este 22 és péntek reggel 9 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadéktérkép
36 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.