Óráról órára az esőzés útvonala

2023. október. 14 11:13

Jelentős lehűlés, és némi csapadék is érkezik hazánk területére a következő órákban. A nyugalmas szombatot mozgalmasabb vasárnap követi.

Markáns hidegfront éri el hazánkat a késő esti órákban, vasárnapra jelentősen, akár 8-13 fokkal is visszaesik a hőmérséklet. Úton van tehát az igazi ősz, a szombati nyugalmat követően holnap már egészen más arcát mutatja majd időjárásunk.

A front csapadékot is hoz, késő estétől kezdődően északnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk kisebb-nagyobb öntözésre és vasárnap is eshet szórványosan. A várható mennyiség ugyan nem oldja meg a csapadékhiányt, minden csepp jól jön majd a földeknek.

Ma késő délutántól, estétől a szél is erőre kap, holnap már erős lökések is előfordulhatnak.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadék várható útvonalát szombat 22 óra és vasárnap délután 15 óra között. A vasárnap délután várható csapadékról a legfrissebb modellfuttatás tükrében holnap délelőtt számolunk be.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Markáns hidegfront érkezik. Térképeken szemléltetjük, hol, mikor eredhet el az eső.
18 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.