Rengeteg csapadékot kapunk még a héten

2023. november. 28 5:08

A hét folyamán több mediterrán ciklon is átvonul hazánk felett, amelyekből további kiadós mennyiségű csapadékra számíthatunk. Nagyrészt eső várható, de az északi tájakon időnként havazás is előfordul.

Kedden többnyire borult lesz az ég, csak délután délnyugat felől kezdhet el szakadozni a felhőzet. Országszerte várható csapadék: többnyire eső, de az északkeleti határvidék közelében és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazás, illetve vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső) lehet a jellemző. Arrafelé vastagabb hótakaró is kialakulhat. Eleinte a délies irányú szelet a délkeleti tájakon élénk, erős lökések is kísérhetik. Délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, amely estétől meg is erősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul, a fagypont körüli csúcsértékekre északkeleten van kilátás. Késő este -3, +2 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.