Jelentős havazásra, majd hózáporok kialakulására figyelmeztetnek

2023. november. 28 11:18

Az Északi-középhegység térségében további kitartó havazás várható, majd estétől a Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön alakulnak ki hózáporok.

Kedden az északi határvidéken, valamint az Északi-középhegység magasabban fekvő részein változó intenzitással folytatódik a havazás, így a hóborítottság estig néhol elérheti, sőt meg is haladhatja a 15-20 centimétert. A kiterjedt csapadékzóna szerdára virradó éjszaka fokozatosan elhagyja térségünket. Az éjszaka folyamán a Zempléni-hegység térségében a megerősödő szél hatására hófúvás alakulhat ki. A Dunántúlon a késő esti óráktól előfordulhat egy-egy hózápor, melyből lokálisan lepel-2 centiméter hó is hullhat. Szerda hajnaltól az Eger-Békéscsaba vonal szélesebb környezetében egy összeáramlási zóna mentén hózáporra, havazásra kell számítani, melyből lepel-3 centiméter friss hóréteg is összegyűlhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki jelentős havazás veszélye miatt keddre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére.

Kedden késő estétől Sopron környékén, illetve a Bakonyban a magasabb csúcsok közelében 70 km/óra körüli lökések is előfordulhatnak.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kedden érkezik a következő front. Addig nem kell fronthatásra számítani.
A sok eső és a lehűlés miatt jelentősen csökkent a pollenszórás.

A légnyomás csökken.