Ónos esőre és sűrű ködre figyelmeztetnek

2023. december. 10 12:08

Hétfő hajnalban, reggel több helyen ónos eső, illetve sűrű köd rontja a közlekedési feltételeket. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A havazás a mai nap folyamán egyre inkább az északi, északkeleti országrészre korlátozódik, miközben esőbe vált / megszűnik a csapadék. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a lepel – 3 centimétert, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több (5 centimétert meghaladó mennyiség) is lehet.

Átmeneti szünet után az újabb front érkeztével hétfő hajnalban, reggel főként az északi tájakon (Északi-középhegység nyugati fele, Dunakanyar, Dunazug-hegység, esetleg főváros környéke) fordulhat elő gyenge ónos eső is. Emellett akkorra kiemelten a Dunántúl délnyugati felén összefüggő, sűrű köd képződése valószínű, a látási viszonyok ugyanakkor hétfőn napközben fokozatosan javulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom és Nógrád megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes hétfőn Baranya, Somogy, Vas és Zala megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.