Csaknem országszerte sűrű köd rontja a közlekedési feltételeket

2023. december. 19 14:38

Estétől ismét terjeszkedik a köd, nagy területen jelentősen romlanak a látási viszonyok. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma napközben a ködös tájakon a csak lassan javulnak a látási viszonyok, estétől pedig az ország nagy részén (az északkeleti régiót leszámítva) ismét sűrű (zúzmarás) köd kialakulása várható. A ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás előfordulhat. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt a teljes Dunántúlra, Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Holnap napközben egy érkező, gyenge hidegfrontnak köszönhetően a legtöbb helyen jelentősen javulnak a látási viszonyok, előtte azonban két északkeleti megye kivételével még nagy területen kell tartós, sűrű ködre számítani.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdán tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével hazánk teljes területén.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.