Sűrű ködre, holnap viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2023. december. 20 11:27

Ma még köd rontja a látási viszonyokat, holnap azonban jelentős időjárás-változás veszi kezdetét: csütörtöktől erős, viharos szél számolja fel a ködös időt. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően a legtöbb helyen – várhatóan a délelőtti órákban – jelentősen javulnak a látási viszonyok, azonban helyenként tartósabban megmaradhat a köd: főleg a Nyugat-Dunántúlon, és az északkeleti harmadban (Borsod, Szabolcs, Hajdúság térsége), valamint a derült tiszántúli tájakra is ráhúzódhat.

Éjjel az említett dunántúli és északkeleti tájakon ismét terjeszkedhet a köd.

A ködös, rétegfelhős területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás előfordulhat. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd miatt csaknem hazánk teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A köd illetve rétegfelhőzet csütörtökön jellemzően megszűnik.

A csütörtökön az észak felől érkező gyenge csapadékzónából előbb az északi határnál, a délután második felétől pedig az Északi-középhegységben vegyes csapadék is megjelenhet (havas eső, hegycsúcsokon gyenge, legfeljebb pár centis hóréteget képző havazás).

A déli, délnyugati szelet csütörtök estétől északkeleten (Borsod és Szabolcs térsége) viharos lökések (~65-70, Zempléni-hegység 75-80 km/óra) kísérhetik.

Viharos széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csütörtökön.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás