Sűrű ködre, majd ónos eső veszélyére figyelmeztetnek

2024. január. 16 12:14

Változatosan alakul időjárásunk. Kezdetben a délnyugati vármegyékben várható sűrű köd, majd szerdán napközben már az Északi-középhegység térségében kell ónos eső kialakulására számítani.

A Dél-Dunántúlon képződött köd tartósan megmarad, emiatt kedden Somogy és Baranya vármegyében figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán a déli óráktól éjfélig az Északi-középhegység tágabb környezetében vegyes halmazállapotú csapadék hullhat. Ezeken a részeken ónos eső, eleinte havazás, majd az idő előre haladtával egyre inkább eső valószínű. A térség északi részén lepel-3 centiméter hóréteg előfordulhat, az északi határvidéken 3 centiméter hó sem kizárt. A HungaroMet Nonprofit Zrt. ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a szerdai napra vonatkozóan.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi felében szerdán a nap második felében 1 milliméter feletti ónos eső, fagyott eső sem zárható ki. Szerda délelőttől délnyugat felől kialakulhat csapadék, amely Fejér és Pest megyében kis területen kritériumokat el nem érő átmeneti ónos eső formájában is hullhat. Szerdán délutántól Vas, és Veszprém megye magasabban fekvő részein kis területen időnként egy-egy 55-70 km/órás széllökés kialakulhat. A Bakony magasan fekvő részein átmenetileg efölötti széllökésre is van esély.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.