Nagy esőt és zivatarokat hozhat a januárba ékelt tavasz

2024. január. 18 4:51

Csütörtökön hazánk déli területein átmenetileg tavasziasan enyhe időre számíthatunk, északon viszont szinte megállás nélkül esni fog az eső.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult idő várható, majd délelőttől délnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton több órára kisüthet a nap. Az északkeleti harmadban – beleértve a főváros térségét is – szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső eshet. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések a déli, délnyugati irányú szelet. Másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén általában 10 és 16 fok között alakul, de délen ettől pár fokkal melegebb is lehet. Az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen azonban mindössze 2 és 10 fok közötti maximumok valószínűek. Késő este -1, +7 fokra számíthatunk.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Holnap egy mediterrán ciklon érkezik, mely előtt melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Ennek hatásásra kialakulhat fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, vagy bármilyen gyulladás.

A légnyomás csökken.