Ónos esőre, majd rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek

2024. január. 23 10:37

Az ónos eső fokozatosan megszűnik, majd kedd estétől az ország északkeleti harmadán sűrű köd kialakulására kell számítani.

Fokozatosan a pozitív tartományba emelkedik a hőmérséklet, de kedd délelőtt a fagyott talajra hulló eső, ónos lerakódást képezhet Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében, emiatt ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedd estétől az ország keleti, északkeleti harmadán, kisebb eséllyel helyenként délnyugaton is sűrű zúzmarás köd képződhet. Ezeken a területeken ónos szitálás is előfordulhat. Napközben csak lassan javulnak a látási viszonyok. A HungaroMet Nonprofit Zrt. figyelmeztetést adott ki sűrű köd veszélye miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére, a kedd estétől kezdődő időszakra.

Szerdán napközben egy csapadékzóna halad át felettünk, melyből északkeleten előfordulhat havazás (általában lepel-2 centiméter), de az északkeleti határ mentén ennél akár vastagabb (5 centimétert elérő, vagy azt meghaladó) hóréteg is kialakulhat szerda estig. Az Északi-középhegység magasabb részein a havazást átmenetileg ónos eső válthatja fel.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.