Ónos esőre, ködre és szélre is érvényben van a figyelmeztetés

2024. január. 24 9:19

Szerdán reggel az ország keleti felében ködre és ónos esőre, míg estétől északnyugaton erős szélre kell készülni. Figyelmeztetés érvényes.

Az éjszaka képződött sűrű köd csak lassan oszlik fel, ezért rossz látási viszonyokra kell készülni főként a Tiszántúl megyéiben. Ködre figyelmeztet a HungaroMet Nonprofit Zrt. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Néhol ónos eső is előfordulhat, elsőfokú figyelmeztetés érvényes Pest, Bács-Kiskun, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

A front érkezésével a szél is megerősödik, ezért Győr-Moson-Sopron vármegyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes széllökésre vonatkozóan. 

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A keleti országrészben sűrű (néhol zúzmarás köd) képződhet. Ezeken a területeken ónos szitálás is előfordulhat. Napközben – főként délkeleten – csak lassan javulnak a látási viszonyok. A köd mellett az ország keleti, északkeleti felén a délelőtti órákig helyeként előfordulhat kis mennyiségű, átmeneti ónos eső. Szerdán az esti órákban az északnyugatira forduló szelet az északnyugati határ mentén néhol 70 km/h-t elérő, esetleg azt kevéssel meghaladó lökések kísérhetik.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.