Ónos esőre, majd viharos szélre figyelmeztetnek

2024. január. 26 10:32

Péntek este hidegfront éri el hazánkat, amelyből északkeleten kisebb havazás, illetve ónos eső is kialakulhat. A front mögött a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik a szél.

Péntek estétől elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye keleti részén havazás, havas eső előfordulhat. A nyugatabbra fekvő részeken eső valószínű. Előreláthatólag késő estétől éjfélig Szabolcs keleti felében lepel-3 centiméter vizes hó hullhat. Kis területen ónos esőre is van esély Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi, északkeleti részén.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre ónos eső kialakulása miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjféli óráktól síkvidéken a Dunántúlon és a középső országrészben időszakosan egyre nagyobb területen viharossá (60-75 km/óra) fokozódhat az északnyugati szél. A hegyekben ennél erősebb szél is lehet (75 km/óra feletti). Szombaton elsőfokú figyelmeztetés érvényes Veszprém, Somogy és Fejér vármegyében a viharossá fokozódó szél miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás