További megyékre adtak ki figyelmeztetést a havazás miatt

2018. január. 21 10:23

Az intenzív havazás következtében az OMSZ további megyékre adott ki figyelmeztető előrejelzést. Az ország északi, északkeleti területein többfelé 5 centimétert meghaladó hóvastagság várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már hat megyére terjesztette ki az elsőfokú figyelmeztetést a havazásra vonatkozóan. A déli óráktól döntően a Dunától keletre, este már csak a Tiszántúlon valószínű havazás. Az ország déli részén havas eső, eső is előfordulhat. A nyugati, déli területek kivételével lepel-2 centiméter időszakosan megmaradó hó valószínű, az ország északi megyéiben 5 centiméter körüli, az Északi-középhegység síkvidéki területein 5-10 centiméter (a nagyobb hóvastagság az északi határ közelében valószínűbb). Budapesten belváros 2 centiméter körüli, külvárosban 5 centiméter körüli, 350 méter felett 10 centiméter körüli vagy feletti hó valószínű. Az Északi-középhegység magasabban fekvő részein 10 centiméter feletti hóvastagság is kialakulhat.

Az esti órákban a Dunántúl északi felében egy-egy 60-65 km/h-s széllökés kialakulhat északnyugati irányból.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.