Hófúvásra figyelmeztetnek

2018. február. 08 11:41

A Dunántúlon egyre erősödő északnyugati szélre kell számítani, amely a nyugati tájakon és a Bakonyban kisebb hótorlaszokat emelhet.

A nyugati területeken az északnyugati szelet 40-50 km/órás széllökések kísérhetik csütörtökön a késő esti órákig, amely a vizes, tapadó hó felületét átmenetileg elsősorban a nap első felében kisebb mértékben megmozgathatja síkvidéken is. A Bakony térségében azonban intenzívebb hófúvásra is számítani kell. Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas, Veszprém és Zala megyére vonatkozóan a várható hófúvás miatt.

Elsősorban északkeleten egyre inkább hó formájában hull a csapadék a délutáni óráktól, de estig megmaradó hó síkvidéken nem valószínű. Északkeleten az esti, éjféli órákban lepel-2 centiméter hullhat síkvidéken. Pénteken kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.