Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a rendkívüli hideg miatt

2018. február. 28 8:30

Az ország nagy részén kiderül az ég és mérséklődik a légmozgás, emiatt csütörtök reggel nagyon alacsony hőmérsékleti minimumok várhatók hazánkban.

A továbbiakban már csak a középső és déli megyékben lehet hószállingózás, gyenge havazás. Ebből legfeljebb lepel – 2 centiméter friss hó hullhat.

Az olykor erős északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hordhatja a frissen lehullott havat. Délutántól nyugaton mérséklődik a légmozgás, és ott megszűnik a hófúvás.

Szerdán késő este a derült, szélcsendes területeken egyre többfelé (főként a Dunántúlon és Északi-középhegység völgyeiben) csökken -15 fok köré, majd a csütörtök hajnali órákra a Nyugat-Dunántúlon -20 fok alá a hőmérséklet.

Péntektől jelentős enyhülés várható, így a rendkívül hideg időszak ezzel véget ér. A március elején szokásos hőmérsékletet a jövő hét első napjaiban éri el az időjárás.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.