Felhőszakadás, heves zivatar teheti tönkre a strandidőt

2018. június. 02 8:48

Szombaton több helyen számíthatunk felhőszakadás és heves zivatarok kialakulására, legnagyobb számban a Dunától keletre.

A zivatarokat jelentős, vagy nagy mennyiségű csapadék (5-30 milliméter), erős vagy viharos széllökés (45-80 km/óra) és jégeső (többnyire 2 centiméter alatti átmérővel) kísérheti. Néhol felhőszakadás (több, mint 25-30 milliméter) is előfordulhat. Egy-egy heves zivatar is létrejöhet, amelyhez nagyobb méretű jég (2, 3 centiméter körüli átmérő) és károkozó szélroham (több, mint 80 km/óra) társulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra egy megye kivételével figyelmeztetést adott ki az ország egész területére a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és heves zivatarok miatt.

Vasárnapra az OMSZ  négy észak-dunántúli megye kivételével figyelmeztetést adott ki az ország egész területére a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és heves zivatarok miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás nem várható. De a következő napokban is változékony marad az időjárás. Zivatarok környezetében egyesek izgatottságot , rossz közérzetet tapasztalhatnak.
A légnyomás nem változik.