Akár 85 km/órás széllökések is lehetnek – figyelmeztetés érvényes

2019. január. 03 11:43

A várható, erős széllökések miatt az OMSZ tizenkét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a csütörtöki napra vonatkozóan.

Csütörtökön szórványosan (nagyobb eséllyel/számban a Dunántúl nyugati felén és a Borsod-Csongrád sávban) valószínű kisebb havazás, hózápor (rövid idő alatt lepel és 3, 4 centi közötti, intenzívebb gócban 4 centit meghaladó mennyiségre van kilátás). Kis eséllyel (5% alatti valószínűséggel) zivatar is lehet.

Péntek délutántól északnyugat felől havazás kezdődik, amely éjfélig nagyjából a Duna vonaláig ér el. Ebből már nagy területen lehet összefüggő hóréteg, általában lepel és 3 centi között, de az északnyugati megyékben 5 centit meghaladó mennyiség is hullhat.

Elsősorban a Dunántúlon és a Duna vonalában viharos (ma általában 60-85 km/órás, a hegyekben esetleg 85 km/órát meghaladó, holnap 60-70 km/óra közötti) lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. Péntek kora estétől jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Vasárnap érkezik a következő front. Addig nem kell fronthatásra számítani.

A légnyomás csökken.