Északra is érkezik a havazás, figyelmeztetés érvényes

2019. január. 23 8:39

Mediterrán ciklon melegfrontja hozott havazást délkelet felől az éjszaka, mely szerdán napközben észak felé halad és a kora délutáni órákig tart.

Folytatódik a havazás, a csapadékzóna egyre beljebb kerül és folyamatosan észak, északkeleti irányba tart. A Dunántúl és a Dél-Alföld mellett hajnaltól már középen és az Észak-Alföldön is havazik, a reggeli órákban az északi, északkeleti tájakat is eléri a hóesés. Napközben dél felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, estére/késő estére kivonul az országos a havazást okozó csapadékzóna. A nap folyamán további lepel – 8 cm valószínű. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti. Északnyugaton a ködös, illetve zúzmarás köddel borított tájakon kis körzetekben tartósan megmaradhat a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyékre, valamint Budapestre.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.